Generalno: Pregrevanje HTC telefona

flešovanje softvera, popravka, kvarovi
drgrga
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 21. Sep 2006. 20:48
:: Nisam iz Beograda !

Re: Generalno: Pregrevanje HTC telefona

Post od drgrga »

ja bih tu ipak ubacio neki mali cooler :D

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

hirurg, telefon ti je radio na 1000GHz? Pa nije ni cudo sto se pregrevao! :lol:

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: Generalno: Pregrevanje HTC telefona

Post od hirurg »

??????
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

hirurg, sta "??????" ? :) Procitaj sta si napisao u postu... :lol:

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

A zasto si smanjivao takt na 1000 mhz?Ja ga drzim na 1,5 ghz uvek,zagreva se ali ne toliko da me to zabrinjava,to je i normalno za procesor koji je upakovan u tanko kuciste bez ikakvih opcija za hladjenje.

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: Generalno: Pregrevanje HTC telefona

Post od hirurg »

Pa drzim ga tako kontam manje se grije a nemam gdje da potezem toliku snagu, to je za igre a ja to ne igram. Usput da kazem sense 4 je extra ali ordroid je jako lose napravljen i mnogo laguje...vratij se na revolution. Za sad bez premca.
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

siki069
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 22. Sep 2010. 20:48

Post od siki069 »

Šta znači da telefon laguje?
Neki deminutiv od baguje?
Ili je skroz nešta drugo?

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

siki069 napisao:Šta znači da telefon laguje?
Neki deminutiv od baguje?
Ili je skroz nešta drugo?
Lag je kašnjenje u odzivu na komande. To ti je ono - kad pipneš ekran, ili pokreneš aplikaciju i onda čekaš. I čekaš. I još malo čekaš. A onda se komanda izvrši.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Sep 2009. 16:36

Post od cyber_vrbas »

[/quote]Lag je kašnjenje u odzivu na komande. To ti je ono - kad pipneš ekran, ili pokreneš aplikaciju i onda čekaš. I čekaš. I još malo čekaš. A onda se komanda izvrši.[/quote]

Aaaaaa, ne to se zove "odziv", a ne "lag". :chytry:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Lag JESTE kasnjenje u odzivu! Rec je nastala u onlajn gejmingu i oznacava kada ti, zbog lose konekcije ili sl., karakter reaguje na komande sa zakasnjenjem. :)

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

psyhound, jedino sto je online-gaming recnik prilicno irelevantan za tehnicku terminologiju u mobilnoj telefoniji.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Ja sam samo objasnio odakle ta rec, a drugo znacenje nema... Lag je lag bilo za sta da se koristi. Mozda sam se pogresno izrazio, jer rec nije nastala u gejmingu vec je pocela masovno da se koristi... Lagging bi se prevelo kao zaostajanje za necim. :)

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

psyhound napisao:Ja sam samo objasnio odakle ta rec, a drugo znacenje nema... Lag je lag bilo za sta da se koristi. Mozda sam se pogresno izrazio, jer rec nije nastala u gejmingu vec je pocela masovno da se koristi... Lagging bi se prevelo kao zaostajanje za necim. :)
Ne nisi se ti pogresno izrazio, vec si pogresnu temu odabrao, pogresnu rec odabrao da opises nesto sto ne postoji ni u korisnickom opisu, a kamoli u strucnom, problema koji si napisao!
Ne mozes da mesas "babe i zabe", kako kaze nas narod.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

cyber_vrbas, ja sam bar dao kakvo takvo objasnjenje, a ti nisi nikakvo tako da: :P
I hajde sad neka mi neko objasni razliku izmedju laga u racunarskom softveru i laga na telefonu.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

cyber_vrbas napisao: [Aaaaaa, ne to se zove "odziv", a ne "lag". :chytry:
Evo nas sada i u semantičkoj raspravi. :D

cyber_vrbas, da li možemo da se složimo oko toga da odziv može da bude trenutan, ali i da bude sa zadrškom (kašnjenjem, zastojem, ...)?

Odziv bi trebalo da bude reakcija uređaja na komandu. Uređaj može da bude papučica gasa, volan, tastatura, miš, ali i ekran osetljiv na dodir.

Koji bi ti pojam upotrebio za kašnjenje u odzivu? Slažem se da anglicizam (lag) i nije najbolje rešenje, pa bismo možda mogli ovde da usvojimo prihvatljive pojmove.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

m@c|-|oR napisao:
cyber_vrbas, da li možemo da se složimo oko toga da odziv može da bude trenutan, ali i da bude sa zadrškom (kašnjenjem, zastojem, ...)?

Odziv bi trebalo da bude reakcija uređaja na komandu. Uređaj može da bude papučica gasa, volan, tastatura, miš, ali i ekran osetljiv na dodir.

Koji bi ti pojam upotrebio za kašnjenje u odzivu? Slažem se da anglicizam (lag) i nije najbolje rešenje, pa bismo možda mogli ovde da usvojimo prihvatljive pojmove.
1. Jedan jednostavan odgovor : kašnjenje u odzivu, kako si i sam rekao (nikakvi drugi termini nisu potrebni, a ni tačni)

2. Normalno je da tel. posle kojekakvih "modovanih" :-)))) ROM-ova ne radi kako treba. Šta ste očekivali ?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

m@c|-|oR, ne vredi mnogo da se trudis jer izgleda da odgovor necemo dobiti... Posle 10 godina aktivnog servisiranja racunara prvi put cujem da kasnjenje u obavljanju zadate funkcije i engleska rec "lag" ili "lagging" ne oznacavaju isto i samim tim stotine ljudi sa kojima radim ili sam saradjivao ispadaju neznalice.
Zatim, do sada nisam video da je neko nekoga ispravljao na XDA ili slicnom forumu zbog koriscenja reci "lag" u tom znacenju, niti da je koriscen bilo koji drugi pojam...
Meni se cini da je ovde u pitanju ili neznanje, trolovonja ili jednostavno cista arogancija i neprihvatanje anglicizama jer ovo mi sve vise lici na standardne rasprave, tipa: "Ti nisi u pravu, ali ja ne znam zasto ti nisi u pravu."
Zato cu moliti da se ili da odgovor i konkretno objasnjenje ili da se drugi korisnici foruma vise ne prave budalama i da zavrsimo sa ovakvim raspravama.

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

@psyhound

- Na XDA je "maternji" jezik Engleski (native), ovde nije - zar ne ?
- Da li pod "servisiranja racunara" govorimo o skidanju BGA komponenti sa LAP-TOP racunara i zamenu istih ? Ako da, onda smo na slicnim talasnim duzinama (mislim na servisere ne "servisere")

Prihvatanje "anglicizma" nije uopste upitnja, upitno je NE STRUCNO koriscenje termina koji nisu primereni istom, ali i takodje koriscenje termina koji nisu zvanicno prihvaceni od saveta. Ali da ne idem daleko u tematiku, posto je poznajem, da i tebi odgovorim na pitanje :

Odgovor je dat na samom pocetku, a to sto se nekome svidja, a drugome ne, e to je sujeta i neznanje koje proizilazi iz znanja procitanog na internetu i verovanja istom, a ne strucnom osoblju i ljudima !

pozz. i znam da necete biti zadovoljni odgovorom, al` sta da se kaze vise na ovu temu, sve je receno ;-)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

cyber_vrbas, sto ne bih bio zadovoljan? Primetio sam da i terminologija dosta zavisi i od krugova ljudi u kojima se krecemo tako da ono sto je nekome sasvim logican termin, drugima nema veze s vezom, pa tu moze doci do nekog razilazenja misljenja. Kao sto sam vec napisao, ljudi oko mene koriste tu terminologiju i tako sam naucio od ljudi od kojih sam ucio "zanat" i koji su veoma profesionalni u svom poslu, a i previse koristim engleske izraze u svakodnevici. :)
A sto se tice servisiranje racunara pricamo o istom, ali u zadnje vreme je previse "servisera" zbog kojih polako odustajem od ozbiljnog rada... :dry: ...a i posto nemam papir elektro skole tesko je naci konkretan posao i ako imas vise znanja i iskustva od sabana koji masu diplomom, ali to je vec druga tema o kojoj ne vredi pisati. :)

cyber_vrbas
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od cyber_vrbas »

Da li to znaci da smo svi mi "sabani" koji imamo diplome ?
Govorim o akademskim diplomama ?

Da li to znaci da u servisu vrsite zamenu grafickh cipova uz pomoc radnih stanica ?

Odgovori